Zondag 29 jan. 2023
11.00 u. : Gebedsviering

Zondag 05 febr. 2023
11.00 u. : Eucharistieviering
met vormsel JIP Uniek

Zondag 12 febr. 2023
11.00 u. : Eucharistieviering

Gezinsviering


Zondag 19 febr. 2023
11.00 u. : Gebedsviering

“Zijn woord wil deze wereld omgekeerd”

 

 

 

 

 

Soms klimmen woorden hemelhoog

en roepen koning, redder

maar kort van stof zijn de mantels op de grond.

 

Evangelie Lc 19, 28-40 + 41-44

Situering van de viering:

Vijf zondagen stonden Palestina, Senegal en Colombia centraal in onze vastenvieringen. Broederlijk delen wil elk jaar opnieuw met partners ter plaatse werken aan een rechtvaardig leven voor de plaatselijke bevolking. Een leven dat duurzaam, veilig en rechtvaardig is. Goed leven in de diepste betekenis van “goed”.

Vandaag binden we rechtvaardigheid en vrede aan elkaar. We hebben ook het vredeslicht van de advent hier vooraan gezet. Als band tussen wat de advent en vasten elk op hun domein van ons vragen. In wezen is het eenzelfde zorg. Dit licht is het kleine warme symbool van onontbeerlijke vrede. 

Maar, zul je zeggen, vandaag moeten we vieren rond de palmtak. We zullen vieren rond palmtak en licht, rond vrede en rechtvaardigheid, rond duurzaam groen, rond warm licht, rond duurzame vrede. Een verre herinnering aan Jezus’ tocht op het ezeltje terwijl de mensen riepen: “Hosanna, Vrede in de hemel!” Uitgeroepen op de drempel van de goede week. Uitgeroepen voor Jezus’ jammerklacht over Jeruzalem, als hij zegt: ik ben de vrede komen brengen, maar Jeruzalem heeft dat niet begrepen.

Voor Colombia, Senegal, Palestina, voor onze wereld gaan wij met palmtak en licht de vrede vieren.

Omdat vrede, dichtbij en ver, broos is, leggen we ons tastend streven ernaar in de barmhartigheid van God. We zegenen en bewaren deze takjes, een oud gebruik weliswaar maar een duurzame herinnering aan wat we vandaag vieren.

 

 

 

*********************************************************************************************************************************************************