Zo. 09 aug. 2020

11.00 u. : Eucharistieviering

Doop Isabel De Groof

**********************

Geen viering op 15 augustus !

Zo. 16 aug. 2020
11.00 u. : Eucharistieviering

Pieter Van Steen en Jeanne Cooremans.
Diane Kutten-Vermeulen en overleden familieleden

Zo. 23 aug. 2020

11.00 u. : Gebedsviering

**********************

Op zondag 14 juni 2020 mogen we terug vieren.

En daar hebben we met zijn allen enorm naar uitgekeken!!

Natuurlijk willen we elkaar beschermen, dus houden we ons aan alle veiligheidsmaatregelen.

En dat zijn er heel wat…

Zo mogen er max. 100 mensen op hetzelfde ogenblik in de kerk, we houden ons aan de vertrouwde 1,5m afstand en we kunnen helaas geen handen schudden of een zoen geven. Ook niet tijdens de vredeswens.

Het gebruik van een mondmasker wordt aangeraden, maar is niet verplicht.

Het wijwatervat mag niet gevuld worden, maar dat deden we eigenlijk al lang niet meer. Dat zal dus geen moeite kosten.

Kunnen we alles even in detail overlopen?

Voor de viering

• Er wordt een looprichting aangegeven op de vloer. We komen binnen langs de rechterdeur in het portaal. Je doet dit best op een veilige afstand van elkaar en per gezin of ‘bubbel’.
  • Handhygiëne is belangrijk, dus we hebben ontsmettingsgel voorzien.
  • Iemand van de ploeg begeleidt je naar je plaats (en dit blijft jouw plaats tijdens de viering, niet verhuizen aub!). Hierbij ‘vullen’ we de kerk van voor naar achter. Wie tot dezelfde bubbel behoort kan naast elkaar zitten, tussen de verschillende personen of bubbels op één rij voorzien we steeds 1,8m afstand (=3 stoelen breed).
  • De rijen staan 2m uit elkaar, er is geen middengang meer.

Tijdens de viering

• Blijft iedereen op zijn/haar plaats zitten (en indien het om één of andere reden niet kan, volg je de correcte looprichting).
  • Tijdens de communie wordt de hostie bij jou gebracht (wie de communie uitreikt doet dit met de nodige aandacht voor veiligheid: handen ontsmetten, handschoenen, mondmasker, geen aanraking). Wens je (nog) geen communie te ontvangen, dan mag je dat gerust aangeven.
  • Er worden -zoals reeds gezegd- bij de vredewens geen handen geschud (er is een veilig alternatief -op afstand- voorzien!). Ook geen handen gegeven tijdens het ‘Onze Vader’.
  • Er is geen omhaling tijdens de viering. Achteraan zal een mandje klaarstaan, wie wil kan daar een bijdrage in laten dwarrelen bij het verlaten van de kerk.

Na de viering

• We verlaten de kerk in omgekeerde volgorde: de achterste rijen eerst (dit natuurlijk met de nodige afstand).
  • Je houdt rechts aan en gaat door de rechterdeur naar buiten (vanuit de kerk richting Tervuursesteenweg gezien dus).
  • Ook op het kerkplein behouden we de nodige afstand (geen ‘samenscholing’ aub).

Alvast bedankt om je aan deze maatregelen te houden.

Zo houden we elkaar gezond!

hartelijke groetjes van de ploeg,

en tot zondag!

*******************************************************************************************************************************************************