Zo. 09 aug. 2020

11.00 u. : Eucharistieviering

Doop Isabel De Groof

**********************

Geen viering op 15 augustus !

Zo. 16 aug. 2020
11.00 u. : Eucharistieviering

Pieter Van Steen en Jeanne Cooremans.
Diane Kutten-Vermeulen en overleden familieleden

Zo. 23 aug. 2020

11.00 u. : Gebedsviering

ZON belichten

De meesten van jullie kennen natuurlijk onze vereniging ZON (Zorg Om Naaste).

Toch willen we ZON even terug belichten. Neen, niet om financiële steun te vragen.

Dat mag natuurlijk wel, maar is nu niet onze hoofdbedoeling.

We willen graag andere hulp van jullie.

Al jaren willen wij binnen de parochie een vangnet zijn voor mensen die om de een of andere reden buiten of tussen de mazen van het Belgische sociaal systeem vallen. Wij bedelen voedselpakketten, helpen met administratie, soms geven we hulpgeld of een kleine lening of volstaat een goed gesprek. Zo veel mogelijk gaan we samen op zoek  naar externe hulp. Steeds trachten wij mensen sterker in het leven te laten staan.

Zeker in deze coronatijden zijn er heel wat mensen die problemen hebben op vlak van voedsel, inkomen, wonen. Maar die mensen komen meestal niet zelf bij ons aankloppen. Buren zien of horen echter wel vaker dat er iets schort. Het zijn jullie dus, die signalen opvangen.

Daarom onze vraag aan jullie: activeer die signaalfunctie zoveel mogelijk. Een tip hiervoor: download een tekening van ‘Kleuren voor Kansen’, een actie van Welzijnsschakels vzw (http://biestig.eu/kleurenvoorkansen/), kleur ze of laat ze kleuren door kinderen of kleinkinderen en hang ze voor je raam. Zo maak je duidelijk dat jij aandacht hebt voor het probleem.

Als je weet hebt van mensen die wij via ZON zouden kunnen helpen, speel ons dan hun gegevens door. Wees gerust, wij behandelen elke vraag met de nodige discretie.

Hoe doe je dat concreet? Liefst via ons algemeen mailadres: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Bel je liever, neem dan contact op met het nummer 0495/62 35 99. Je kan ook iemand van ons persoonlijk aanspreken.

Wil je meer info? Lees dan verder op de website van onze parochie: https://parochie-coloma.be/index.php/verenigingen/zon

Wij rekenen op jullie hulp! Laat ZON verder schijnen.

De trekkers van ZON

********************************************************************************************************************************************************************